• talo_logo.png

Wil Scheltens is overleden, wat een enorme schok! Zo plotseling, zo midden uit het leven door een fatale hartaanval.

Wil, voor Taloërs van vroeger was het altijd WILLY.

Wil, die samen met Albert drie kartonnen dozen (het archief van TALO) doorspitte. Aan de hand van dit archief schreef Wil het boek “Een aardige partij te aanschouwen gegeven” – over 80 jaar TALO, 1936-2016. Er is geen enkele tafeltennisvereniging in Nederland die zo’n lijvig geschiedenisboek heeft en dat boek is er dankzij Wil gekomen. TALO is hem veel dank verschuldigd.

Wil was drie keer lid van TALO: In de zestiger jaren voor de gezelligheid, zo zei hij zelf, “gezweet werd er zo weinig mogelijk”. Tussen 1975-1984 was Wil opnieuw lid en hij was toen zeer actief. Hij schreef de statuten en het huishoudelijk reglement van TALO (1979), het eerste kersttoernooi werd georganiseerd, evenals het 40-jarig bestaan. Hij organiseerde de eerste koekactie van TALO: deed alle bestellingen, zette de routes uit, reed auto maar aan leuren bij de deuren had hij een hekel en dat liet hij over aan anderen die het leuk vonden. In het bestuur had hij jarenlang de functie van vicevoorzitter en bij ledenvergaderingen was het Wil die precies de regeltjes kende en ingreep als iets niet goed verliep. Hij kende immers het reglement uit zijn hoofd! Hij was een erg betrouwbare en consciëntieuze man.

Toen hij na een verhuizing opnieuw in Loppersum kwam wonen, werd hij weer lid, van 1996-2008. Hij trainde iedere donderdagavond en hield deze avond altijd vrij voor TALO, zelfs toen hij wethouder was.

Voor het boek van TALO heb ik hem geïnterviewd en vroeg hem waarom hij zoveel tijd stak in het boek over de geschiedenis van TALO. Wil: “omdat ik vind dat er zo’n boek moet zijn. Een vereniging als TALO hoort een jubileumboek te hebben en ik hoopte dat ze mij ooit zouden vragen dat te schrijven. Dus ik ben een gelukkig mens”.

Groningen, Grietje Bakker-Ziengs

ttv TALO op X