• talo_logo.png

In verband met de het Corona virus heeft de ttv TALO een Corona protocol opgesteld.

13 oktober 2020

Inleiding

Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan,  deze stap is per 10 augustus weer enigszins aangescherpt vanwege een oplopend aantal besmettingen. Helaas  is de situatie op dit moment nog slechter. Dit protocol is daarop aangepast en gaat uit van de per 13 oktober geldende regels en zal indien die in de komende tijd veranderen, op basis van die veranderingen worden aangepast.

Dit protocol is juridisch gezien een advies voor het handelen van ttv TALO, geformuleerd op basis van de regels van de gemeente Loppersum voor het gebruik van sportaccommodaties, het sportprotocol van de NOC NSF en de sport specifieke regels van de NTTB.

We willen jullie als leden dringend vragen het advies op te volgen, zodat we samen sterk staan tegen het Covid-19 virus. Alle leden dragen verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid, maar ook de gezondheid van anderen. Signaleer je dat iemand afwijkt van de afgesproken regels, spreek dan de ander daar op aan.

• Kom vlak voor aanvang van je training naar de Boshal en loop direct door naar het gedeelte van de zaal waar de tafeltennistraining is.
  • De kleedkamers worden niet gebruikt, kom in je sportkleding naar de hal, bij de banken kun jij je zaalschoenen aan doen.
  • Volg de aangegeven routes in de zaal.
  • Voor de seniorentraining: reserveer een tafel via de PingPongbazenapp. Niet gereserveerd, is niet spelen. Vol = Vol. Geef echter wel een ieder de kans om te trainen, reserveer daarom 1 uur per week.
  • Je speelt aan 1 tafel, met 1 vaste tegenstander. Je wisselt niet van tafelhelft.
  • Was je handen met de aanwezige desinfecterende gel
  • In de zaal ligt een lijst waar jij je naam en telefoonnummer achterlaat, deze lijst blijft 4 weken bewaard
  • Er is een Corona coördinator aanwezig die zorg draagt voor deze lijst, voor de aanwezigheid van de desinfecterende gel en de schoonmaakproducten.
  • De trainer gebruikt zijn eigen (gemarkeerde) materialen
  • Tafels en ballen worden door de spelers zelf schoon gemaakt, voor en na gebruik.
  • Heb je klachten die Covid-19 gerelateerd kunnen zijn? Blijf thuis! Kom je wel, dan wordt je naar huis gestuurd.
  • Publiek is niet welkom
  • Het is verboden in de zaal te roepen of te schreeuwen.
  • Uitzonderingen op de 1,5 meter regel vormen personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling, de afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van deze kinderen tot leden van andere leeftijdsgroepen, personen t/m 17 jaar alleen onderling, personen die sport beoefenen, voor zover het niet in acht nemen van een onderlinge afstand van 1,5 meter dit de sportbeoefening in de weg staat
  • Indien bij een sporter/ trainer/kaderlid/scheidsrechter Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD doet bron en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De GGD geeft aan welke quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn.
  • Zorg tijdens het spelen voor zo veel mogelijk ventilatie.
  • Geen zweethanden afvegen op de tafel.
  • Gebruik een eigen handdoek.
  • Het is op dit moment alleen mogelijk te reserveren als je lid bent van ttv TALO
  • Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan.