• talo_logo.png

GRONINGER KAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2019

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 20:49

Het grootste tafeltennisevenement van het Noorden gaat volgende week vrijdag van start. Dan vinden namelijk de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis in de gemeente Loppersum plaats. Het driedaagse evenement met bijna 350 deelnemers wordt voor de 2e keer georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO en MIDSTARS en wordt gehouden in de Boshal aan de Bosweg in Loppersum. De sporthal in Loppersum is dan drie dagen lang de tafeltennismekka van de provincie.

Vrijdag gaat de organisatie met twee professionele promoteams eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen uit Loppersum en Middelstum, ’s avonds mag de “oude garde” aan slag tijdens de Open Veteranen. Op dezelfde avond zal er ook de Open Lopster Kampioenschappen plaatsvinden voor (ex-) inwoners uit de gemeente Loppersum, die nog niet lid zijn van een tafeltennisvereniging.

Zaterdag wordt het toernooi geopend door burgemeester Hans Engels van de gemeente en daarna mogen de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie jeugdkampioen en G-kampioen wordt van de provincie Groningen in zowel enkel- als het dubbelspel. Het G-tafeltennis werd vorig jaar door velen gezien als het hoogtepunt van het weekend.

Zondag zijn de senioren aan de beurt met o.a. topspelers als Nederlands kampioen bij de dames Shuo Han Men en titelverdediger Peter Verweij. Ook zondag wordt er net als zaterdag uiteraard gestreden voor het kampioenschap in zowel enkel als dubbel.

“Wij, MIDSTARS en TALO, organiseren nu samen voor de tweede keer de GK Tafeltennis in de gemeente Loppersum en wij zijn hartstikke blij dat we weer veel deelnemers mogen ontvangen. Daar mogen wij zeer trots op zijn als organisatie en gemeente. De komende week nog even de laatste puntjes op de I en dan gaan we weer alles aan doen om er een mooi tafeltennisweekend van te maken. Wij hebben er in ieder geval zin in!“ aldus Wouter Fokkens namens de GK organisatie.

Toegang is uiteraard gratis dus kom langs bij het grootste tafeltennisevenement van het Noorden.

Programma:

Adres:
Sporthal De Boshal, Bosweg 27D Loppersum

Vrijdag 25 januari
10:00 – 15:00 Table Stars Promotie Dag
(basisscholen uit Middelstum en Loppersum)
19:00 – 23:00 Open Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Veteranen (veteranen uit heel Nederland)
19:00 – 23:00 Open Lopster Kampioenschappen Tafeltennis
((ex-) inwoners van de gemeente Loppersum)

Zaterdag 26 januari
9:00 – 18:00 Open Groninger Kampioenschappen G-Tafeltennis ENKEL & UNIFIED
(spelers met een verstandelijke beperking)
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Jeugd ENKEL & DUBBEL (jeugdspelers uit de provincie Groningen)

Zondag 27 januari
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Senioren ENKEL & DUBBEL
(seniorenspelers uit de provincie Groningen)

Wie wordt Lopster kampioen tafeltennis?

Gepubliceerd: woensdag 09 januari 2019 19:37

In de Boshal in Loppersum wordt op 25, 26 en 27 januari gestreden om het Groninger Kampioenschap tafeltennis. De titelstrijd is het grootste tafeltennisevenement van het noorden. De organisatie ligt in handen van de tafeltennisverenigingen TALO uit Loppersum en Midstars uit Middelstum.

Ben jij het tafeltennistalent die we nog niet ontdekt hebben? Denk jij dat jij tafeltenniskampioen kan worden van de gemeente Loppersum? Woon je in de gemeente of kom je daar oorspronkelijk vandaan en je bent nog niet lid van een tafeltennisvereniging? Doe dan mee met de Open Lopster Kampioenschappen Tafeltennis (OLKT) tijdens de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis.

Dit gevecht vindt plaats op vrijdag 25 januari. Vooraf aanmelden voor dit evenement is niet nodig. Een half uur van te voren bij de start van de OLKT aangeven dat je mee wil doen is voldoende.

Deelname is vanaf 16 jaar en er zijn geen kosten aan verbonden. Als men geen eigen batje heeft, kan daar voor gezorgd worden. Men dient om 18.30 uur aanwezig te zijn. De titelstrijd begin om 19.00 uur. Het kampioenschap is rond 22.30 uur afgelopen. Dus wil je meedoen? Kom dan op 25 januari langs tijdens de Open Lopster Kampioenschappen Tafeltennis.

Kersttoernooi 2018

Gepubliceerd: zondag 16 december 2018 20:00

Het Kersttoernooi van 15 december 2018 was weer zeer geslaagd.
Ondanks een aantal afzeggingen kon de toernooicommissie een mooi sportief en gezellige editie voor de spelers en speelsters organiseren.

Onderaan de Homepage vind je een fotoreportage van foto's gemaakt door Bennie Schoonhoven.

Alle uitslagen vind je hieronder (met dank aan Bennie Schoonhoven):

Uitslag van Klasse 6:
1. Merel Alberts
2. Jamie Veentjer

Talo 1 Kampioen

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 21:09

Het eerste team van TALO is kampioen geworden in de 3e klasse.
Na 5 competities op rij op de 2e plaats te zijn geëindigd nu dan de begeerde titel.

In de laatste wedstrijd van de competitie tegen directe concurrent GTTC uit Groningen had TALO aan 1 punt genoeg om zich kampioen te mogen noemen.

Na een toch wel zenuwachtig begin werden de eerste 3 partijen verloren.
Het dubbelspel werd een prooi voor de Lopsters en het kampioenschap was binnen !!
Het team bestaat uit Klaas Jan, Lars, Jan, Hans en Ben.